onsdag 31 januari 2018

Ni måste se Gentlemannen!

Teatersäsongen har börjat och vi har sett lite av det som precis kört igång. Förra veckan såg vi bla Heisenberg på Scalateatern och Gentlemannen på Oscarsteatern. Bägge är sevärda, men jag vill berätta mer för er om Gentlemannen för den var outstanding!

Gentlemannen är en musikalkomedi i Monty Python-stil kan man kanske säga. Det anmärkningsvärda är att Henrik Dorsin spelar åtta olika gubbar och alla blir mördade på olika sätt. Han är helt briljant och så otroligt proffsig! På scen finns även Emmi Christensson som spelade Christine i Phantom of the Opera, dramatenskådisen Andreas T Olsson, musikalstjärnan Sara Jangfeldt och Suzanne Reuter. En otroligt bra kombination av skådespelare som alla lyfter föreställningen och gör den till det den är.

Det hela handlar om Monty som iom sin mors död får veta att han är arvtagare till en rik släkt. När han börjar kika närmare på den nya släkten ser han att han bara är några grenar bort från ett fett arv, de där grenarna kanske går att göra sej av mej... sen börjar en härva av mystiska dödsfall och en ny släkting som kommer närmare och närmare arvet. Åsså är det lite kärlek och svartsjuka på det, så är hela storyn lixom komplett.

Dorsin är så otroligt bra! Ja, de andra också - men det är lixom Dorsin som märks mest och är riktigt imponerande. Man skrattar högt mest hela tiden och tiden går så otroligt fort. Tempot är högt, dekor och skådespelare far fram och tillbaka och Dorsins alla kläd- personlighets- och könsbyten går ofattbart snabbt. Replikerna är många och rappa och alla på scen ser ut att ha så otroligt roligt!

Vi älskade Gentlemannen och alla vi hittills har pratat med har också höjt den till skyarna. Det är en perfekt föreställning att ta med barnen till teatern för första gången, om de är iaf 7-8 år och äldre. En föreställning att se med hela familjen utan att den för den saken skull är en barn - eller familjeföreställning utan mer vuxenteater. Sånt som mina barn hade älskat när de var små. Mina barns teaterdebut var med Aftershave på Cirkus som 6-7-åringar, de var helt saliga  :-)

Vill du skratta och ha en riktigt rolig kväll, se Gentlemannen! Behöver du en bra present; ge bort biljetter till Gentlemannen. Detta kommer att bli vårens skrattfest, det måste bli det - det finns lixom inget annat alternativ. Se den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: