tisdag 13 september 2016

Surmunnen är borta!

Två behandlingar med Restylane
Som ni kanske kommer ihåg har jag experimenterat en del med hudvård och andra behandlingar under året. Eftersom jag fått frågor om botox och restylane så var jag ju tvungen att testa det med! Man kan ju inte berätta hur det känns utan att prova...

Botox känns lite läskigt, men restylane är ändå så naturligt det kan bli och känns ok, det vågar jag ha i kroppen. Det påverkar heller inte ansiktsuttrycken eller ansiktsrörelserna, som botox gör. Restylane är en kristallklar gel som injiceras i huden i små mängder för att återskapa volym och struktur, det är baserat på en hyaluronsyra som liknar kroppens egen hyaluronsyra. 

Med detta i bakhuvudet träffade jag AnnMargreth på Eriksbergskliniken i Stockholm. En mycket elegant och vänlig kvinna som tålmodigt förklarade hur allt gick till och svarade på min tusen frågor. Jag skulle få minst två behandlingar eftersom jag hade ganska djupa "buktalarveck" runt munnen, en behandling med 5ml av den tjockare vätskan och några veckor senare finjustering med den tunnare.

En förebild togs, lite bedövningssalva las strax nedanför om näsan och sen var vi igång! Innan jag riktigt visste vad som hände hade jag en låååång nål instucken strax ovanför en hörntand som sedan gick hela vägen förbi mungipan och ner i hakan!!! I ett enda nålstick kunde AnnMargreth alltså lägga restylane lite överallt där det behövdes. Det gjorde inte särskilt ont konstigt nog, men ljuden... jag hörde ju hur nålen jobbade sej igenom muskler och senor... Å man har en hel del muskler runt munnen, särskilt om man som jag snackar mycket  :-)

På några minuter var första sidan gjord och jag var alldeles svettig! Å då var det en sida kvar!!! Jaja, man vill ju inte se alldeles sned ut, så det var bara att snällt sitta kvar i stolen och försöka verka cool. Det lyckades sådär... mina veck var djupa och det gick åt rejält med produkt för att få till det, men resultatet syntes faktiskt direkt! Men precis som när ett tyg legat ostruket för länge, så krävs det mer än en strykning för att få det slätt - så är det med huden också. Det skulle alltså ta lite tid och ytterligare en behandling innan det var klart.

Det hettade lite direkt efter behandlingen och var lite knöligt inne i munnen. De största "knölarna" masserade jag med fingrarna och de blev mindre och mindre vart efter. När det gått 2-3 dagar kändes inget alls av behandlingen och den lilla svullnad som fanns var borta redan dagen efter. Efter fyra veckor var det dax för besiktning och påfyllning. AnnMagreth var nöjd med resultatet och gjorde bara små finjusteringar för att släta ut ännu mer. Vi var överens om att ålderstecken med små fina linjer och rynkor runt tex ögon inte är något större problem, men att se ut som en buktalardocka och se riktigt sur ut fasta man är glad faktiskt kan vara ett stort problem för en del. 

Jag har alltid haft en surmun så länge jag kan minnas. På skolbilder från mellanstadiet har jag rejäla linjer från mungiporna och ner, precis som min farmor och pappa har. Det var väldigt intressant att se hur jag såg ut utan... att se ut som jag känner mej - glad! Å va mycket kommentarer jag har fått! Jag vet inte hur många som sagt att jag ser så glad och utvilad ut. Äntligen uppfattas jag som jag faktiskt känner mej!

Resultaten sägs vara långvariga, men inte permanenta. Effekten av en behandling med Restylane syns vanligen 6–12 månader och sen kan man fylla på om man vill. Men det kan synas skillnad längre för vissa och de väldigt djupa vecken som jag hade tar nog tid att komma tillbaka helt. Jag vet inte hur jag ska göra med påfyllning, för lite läskigt var det. Men kanske... vi får se... det var ju kul att känna sej extra fin inför bröllopet förstås. Att se lika lycklig ut som jag var  :-)

Kan jag rekommendera det? Absolut! Det är lite obehagligt, det ska jag inte sticka under stol med, men man ser resultatet direkt! Kostnaden på ca 4000 ska man också ha med i funderingarna, det är mycket pengar - men om man mår bättre av det och har råd så kan det självklart vara värt det. Beslutet måste ligga hos en själv, jag kan bara säga att jag förstår folk som tycker det. Det är faktiskt värt en hel del att se ut som man känner sej, inte bara slippa rynkor och se yngre ut - utan faktiskt se glad ut!

Å ska man göra en sån här sak så tycker jag förstås att man ska känna sej trygg och kunna lita på sin vårdgivare. Och det gjorde jag verkligen med AnnMargreth på Eriksbergskliniken, redan andra gången kändes hon som en gammal bekant som man kom hem till. Jag kan alltså även rekommendera Eriksbergskliniken och de har en massa andra behandlingar också om du är nyfiken på något annat. Självklart ska man kolla upp sin vårdgivare så de är certifierade, vilket Eriksbergskliniken är. Ta inga onödiga risker utan låt proffsen sköta jobbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: