söndag 14 augusti 2016

Sån otrolig tur!!!

Ni vet hur man har stenkoll på varenda väderapp och vädersajt när man ska göra något viktigt utomhus. Så har jag levat de senaste 4-5 veckorna. Vi skulle vigas utomhus på en båt, det hade varit väldigt ledsamt om det regnat då... å igår skulle vi ha bröllopsfesten utomhus vid poolen hos mina föräldrar. Det blir inte riktigt samma grej med regn...

Så kollen har varit total, men som vi alla vet så är det väldigt svårt att bestämma över vädret och självklart så har regnmolnen hotat bägge dagarna. Hade jag varit nagelbitare så hade jag nog inte haft några naglar nu, istället har jag sovit lite sämre dagarna före. Vi har haft så osannolik tur och hade absolut vackraste vädret på hela sommaren dagen vi gifte oss och igår sprack det upp precis innan gästerna kom och kvällen blev den finaste på flera dagar. Vi som brukar locka till oss dåligt väder var vi än är kunde knappt tro våra ögon! Bröllopsdagen, resan och bröllopsfesten kunde inte fått bättre väder!

Igår var det alltså dax att bjuda våra vänner på bröllopsfest! Det var ju bara familjen som var med på vigseln, nu skulle alla andra få se oss och vara med och fira. Så vi for runt som skållade troll under förmiddagen för att få allt klart till kl 16. Egentligen till kl 15, vi skulle ju byta om också...

Vi dukade och fixade fram till lunch. Då var det dax att åka och hämta potatissalladen och bröllopstårtan. Finaste Pethra med de många talangerna hade bakat vår tårta, det var även hon som hjälpte mej att sy om klänningen. Pethra hade bara fått två kriterier; tre våningar och ett brudpar på toppen. Det fick jag nämligen inte när jag gifte mej förra gången och var väldigt besviken över. Nu tänkte jag inte nöja mej med mindre! Resten fick hon hitta på själv. Vi hämtade en jättefin tårta!!! Oj, vad folk tittade när vi gick genom centrum  :-)

Vid 16 började våra vänner att strömma in, tyvärr hade vi fått tio återbud under dagen. Det var migrän och influensa och tre stycken glömde tydligen bort dagen helt. Vilket innebar att vi stod med tårta för ungefär 10 portioner för mycket... med tanke på tårtpriset är sånt mindre kul...

Men alla som kom verkade trivas tillsammans, åt, pratade och skrattade. Vi önskade oss ingenting, vi har allt vi behöver. Men vi vet att folk ändå vill ge något och sa därför att vi gärna såg ett bidrag till vår familj i Gambia istället för presenter. Hittills har vi fått in 3300 kr!!! Så nu kan familjen få det lite bättre under ytterligare en tid framöver och jag ser verkligen fram emot den dag då vi är i byn igen och får träffa alla. Det var fler av våra gäster som var nyfikna och ville följa med nästa gång vi åker dit, vi får väl se hur många som faktiskt gör det när vi väl åker.

Vi är otroligt nöjda med dagen och vill återigen tacka alla som kom och alla som skickat lyckönskningar här, på Facebook, på twitter och instagram. Det betyder otroligt mycket för oss, men det är svårt att tacka alla personligen - så det här får duga. Tack!

Nu har vi gift oss, varit på bröllopsresa och haft bröllopsfest - det känns som vi gift oss tre veckor i sträck. Men nu är det klart! Och det kommer inte att hända igen! Jag kan inte garantera livslång lycka och kärlek, men jag kan garantera att jag inte kommer att gifta mej igen! Kanske förnya löftena om några år, men aldrig mer bröllop! Den här gången blev det perfekt, det kan inte bli bättre. Och mannen jag numera kallar min make är perfekt i mina ögon. Jag känner honom väl efter 6-7 års bekantskap som arbetskollega och sedan 8,5 år tillsammans. Jag vet att han skulle göra allt för mej och är den som kan göra mej lycklig! Säkrare än så här kan jag inte bli. Så nu handlar det om att vårda det vi har, uppleva livet, älska och skratta mycket. Så får vi hoppas att det räcker för att hålla resten av livet  :-)

Återigen:
Ett stort tack till alla som gjort vårt bröllop och vår bröllopsfest till härliga dagar fyllda av vänskap och kärlek! Ni är guld värda!

4 kommentarer:

  1. Bröllopstårtor går aldrig åt i den mängd man tänkt ! Dottern fick hela nedre tårtan kvar, hon hade också tre våningar och då var det inga återbud. Det finns fortfarande en bit kvar i vår frys 1 år och 2 mån senare !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi frös också in och då var den nästan ännu godare :-)

      Radera
  2. Ett stort grattis till vackra brudparet. Tårtan var jättefräck ock fin på samma gång.
    puss o kram önskar mickan.

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: