lördag 27 augusti 2016

En himla god gratäng!

Ibland hittar man alternativ som är lite extra bra. Jag ville ha ett tillbehör till en kött- kyckling- eller fiskbit som inte var pasta eller potatis och fick Martin att experimentera lite med zucchini. Ni som har koll på vårt magasin Du i Fokus har redan sett resultatet, för er andra presenterar jag det här. Det blev nämligen så himla bra att jag vill dela med mej av det!

För oss Viktväktare är det faktiskt bara 3 SP per portion! Ett himla bra alternativ alltså  :-)


Zucchinigratäng

Till 4 portioner behöver du:
  • 600 gr zucchini
  • flytande margarin (till formen)
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl riven ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader

Skölj zucchinin och riv den grovt. Strö på saltet och låt stå i ca 15 minuter. Krama ur vätskan som bildats och lägg det rivna i en skål. Rör ner ägg, majsstärkelse, hälften av osten, pressad vitlök och kryddor.

Smörj en ungsäker form med margarinet. Häll smeten i formen. Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter.

Servera till grillat eller som den är med sallad.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: