torsdag 30 april 2015

Stroke!?

Trött och ont, men det går att dölja.
Som ni vet så har jag min dagar då allt känns dåligt, så är det att ha fibromyalgi. Jag kan hålla ett högt tempo, några dagar... sen måste jag vila om jag inte ska få ont eller bli dålig på annat sätt. Förra veckan blev det för mycket, men det visste jag redan innan. Så jag var beredd... så beredd man kan vara.

I måndags var jag fortfarande inne i tempot och var på Stockholm Beauty Weeks första dag av tre. Det var pressvisning med en massa utställare och information, god frukost och god lunch. Tyvärr var det mycket doft också, så jag var tvungen att gå därifrån tidigare än jag tänkt mej. På tisdagen hade jag bara en enda grej inbokad och det var ett besök hos min kiropraktor som låste upp hela mej. Jag hade rejäla låsningar i hela kroppen och var helt sned i både rygg, bäcken och nacke. Men det fixade han!

Resten av dagen gick åt till att knappt göra något alls, förutom att handla och gå med hunden. Jag var dödstrött! Sov en kort stund, men kunde inte riktigt koppla av. Så på kvällen smällde det till i huvet och jag blev faktiskt lite skraj. Det blixtrade på ett ställe bak i skallen, jag mådde illa och kunde inte ta minsta steg utan att hela huvet bultade. Stroke... gick genom skallen, men det skakade jag bort och gick och la mej istället. Jag sov illa, kunde inte vända mej i sängen utan att hela huvet exploderade och kunde därför inte slå på Martin när han snarkade. Vaknade lika trött som när jag gick och la mej, men åkte ändå in på en pressfrukost.

Gårdagen var inte kul. Molandet i skallen, var nog en rejäl nackspärr. Ingen fara på taket. Det fick bli ett par timmars tupplur och sen kunde jag faktiskt tänka igen. Mailen kollades, jag kunde jobba lite och gick en sväng med Baileys. När Martin kom hem var jag nästan som vanligt. Men trött. En sån där trötthet som inte försvinner med lite vila, det krävs mycket vila! Jag fryser, kroppen gör ont och ögonen svider. Vi gick och la oss tidigt och Martin bestämde att han skulle sova i gästrummet så jag fick ordentligt med sömn. Som jag sov!

Vaknade i morse och kände mej mycket bättre, nacken går att röra även om den gör ont i vissa lägen. Jag har jobbat igenom mailen sedan flera veckor och hittat missade mail och pressinbjudningar. Skit. Men nu är jag iaf igenom! Har ett gäng texter att skriva, men det får gå i den takt det går. Imorrn ska jag till Kolmården större delen av dagen, men sen är hela helgen ledig. Då hinner jag nog en hel del. Nästa vecka är det lite lugnare, lite...

Ikväll är det Valborg, vi ska bara äta god mat och inte se en enda brasa. Imorrn är det maj och jag hoppas att värmen kommer med den nya månaden. Jag vill ha varmt VARJE dag, inte bara en stund då och då. Trädgården ska fixas, gräset ska klippas, jag och hunden vill ligga i solen och sova. För det krävs värme! Ge mej! Jag vill bli varm hela vägen in i kroppen, känna solen i ansiktet och slänga jackan. Jag vill ha sommar. Så enkelt är det. För då mår jag bäst!

Ha en fin valborg och en trevlig första maj.

onsdag 29 april 2015

Vaddå bada i vassen?

Det finns en del uttryck som jag tycker ganska illa om, "bada i vassen" är ett sånt. Det används av ofta av kvinnor som väger lite för mycket men framförallt så används det av företag som gör pengar på folk som vill gå ner i vikt. Hur många reklamannonser har man inte sett där det står "Så här gör du för att slippa bada i vassen i sommar?".  Eller "Förlora 25 kg på en vecka så slipper du bada i vassen i sommar!".

Vad betyder det egentligen? Att man måste ha en snygg (alltså smal) kropp för att få vistas på stranden förmodligen. För det kan inte handla om att ha en normal kropp eftersom en normal kropp i Sverige numera är överviktig.  Det sorgligaste av allt är när många kvinnor själva säger att de pga av sin vikt tvingas "bada i vassen". De har själva diskvalificerat sej från stranden eller sitter där med stora tröjor på sej för att dölja sin kropp. Jag vet många som gör så för att våga vara med sina barn på stranden. De döljer sin kropp för att någon annan sagt att den är fel och måste gömmas. Vad får våra barn för syn på kroppar när vi gör så?

Det här gör mej fullständigt galen! Alla ska kunna vistas på stranden, oavsett kroppsform. Ingen ska tala om för någon annan vem som får visa sin kropp och vem som ska dölja den eller stanna hemma från en så naturlig aktivitet som att sola på en strand. Framför allt så ska ingen behöva skämmas för sin kropp pga av andras tyckande. Om jag inte trivs i min kropp så är det upp till mej var jag vill visa den. Men oavsett om jag väger 40 eller 140 kg så ska jag absolut inte behöva "bada i vassen!"

Så här 7-8 veckor till midsommar ser jag begreppet ganska ofta på de Viktsidor på Facebook som jag är med på. Det kan stå "Nu har jag anmält mej till Viktväktarna och ska gå ner XXX kilo så jag slipper bada i vassen i sommar". Hårddrar man det så vill man alltså gå ner i vikt i första hand för att kunna visa sej, inte för att må bra.

När ska vi förstå att det inte handlar om hur vi ser ut eller hur andra ser på oss? Jag är väl medveten om att vårt utseende har betydelse och att vi blir bedömda efter hur vi ser ut. Men i första hand handlar det ju om hur vi själva ser på oss och vår egen hälsa. Alla vet att det inte är hälsosamt att väga för mycket och den som är tjock vet definitivt om det. Det blir knappast bättre av att andra påpekar det och sätter upp riktlinjer, snarare tvärtom. Oavsett utseende ska jag kunna vistas på en strand och känna att det är ok. Att se sej själv som för tjock för att solbada är bara sorgligt och ett sätt att säga till sej själv att man inte duger. Vad hjälper det?

Så snälla! Begrav det där eländiga uttrycket nu en gång för alla. Oavsett kropp så är vi alla välkomna överallt. Ner i vikt ska vi gå för att må bättre, bli mer hälsosamma och trivas bättre med oss själva. INTE för att slippa vassen!


tisdag 28 april 2015

Resultatet av två galna veckor...

Beautyweek igår med Jonas Hallberg
De senaste 2-3 veckorna har varit helt hystriska med en eller flera pressvisningar nästan varje dag. Det har inneburit dålig koll på maten, men väldigt mycket motion. Jag var beredd på ett plus, frågan var bara hur stort. Förra veckan blev det 0,2 kg upp, denna då?

I söndags var vi på vårfest för ett smyckesföretag, där var det en massa goda snittar och gott att dricka. Jag har sagt nej till alkohol nästan överallt pga vikten, det är galet så snabbt man går upp i vikt av lite champagne  :-)

Det har funkat bra ända till i fredags, då det var just en champagnerelease. Man kan inte träffa Babsan och definitivt inte vara med vid Babsans bubbelsläpp utan att smaka! Det går ju bara inte! Det var dessutom två olika bubbel och bägge måste man ju smaka och bägge var dessutom goda... åsså i söndags blev det en drink och de där snittarna. Dåligt med sömn har det ocks varit och därför gav vågen mej 6 hekto mer än förra veckan. Jaha - tack för den lixom!

Men jag var ju beredd och tog det inte så hårt. Jag tar sällan plusen särskilt hårt längre, annat var det förr. Jag har nämligen insett att livet måste levas också och att det inte går spikrakt framåt hur mycket man än vill. Bättre då att ta det lite som det kommer och inte deppa ihop totalt när det går åt fel håll, det gör ju inte saken bättre lixom. Lugnare tider kommer och de har kommit NU!

Från och med idag och en vecka framåt jobbar jag bara hemma (vad jag vet just nu). Inga event eller stress. Bara min egen planering, min mat och det jag själv bestämmer (om det inte händer nåt). Jag ska iofs på Kolmården på fredag, men det är ju bara en dag och kan planeras in. Annars är det lungt!!! Så idag har jag haft en kommaikappdag, då jag svarat på mail, tvättat,  jobbat ikapp lite och tagit det väldigt lungt. Jag somnade till och med i solen en stund tillsammans med pälsbollen, ända tills han fick för sej att jaga en humla och klev på mej.

De här galna veckorna har alltså resulterat i 8 hekto upp, hälften borde jag ha tagit bort till på måndag igen. Fram till 20 maj är det lugnt, så jag hinner nog ta bort resten också tills dess. Sen tar vi ett par kilo till i sommar för att hamna där jag vill hamna viktmässigt. Vikten är viktig för mej och mitt välmående, men jag har ingen brådska - man måste ju leva också!


måndag 27 april 2015

Mysig lördag på Gröna Lund

Efter eventet med Loppi sprang jag och Annelie vidare till Gröna Lund som öppnade någon timme tidigare. Vi mötte upp Martin och Senior på vägen, medan Annelis familj redan var inne på Grönan sedan någon timme tillbaka.

Det var öppningsdag och massor med folk! Jag som inte åker något utan mest lullar runt och passar väskor gillar när det är mycket folk, särskilt när det är en massa människor som man känner. Så det gick absolut ingen nöd på mej. Killarn åkte alla möjliga karuseller och jag hälsade på folk och fotade.

När vi blev hungriga gick vi upp till David på Krejsy´s för att testa grillbuffén. Vid det här laget var vi lite frusna, det var inte jättevarmt i lördags. Då hade jag ändå långkallingar och tjocktröja. Jag hade gärna satt mej på grillen om jag kunnat för att få upp värmen igen.

David visade oss runt, berättade om maten och kollade då och då så allt var bra med oss. Temat på Krejsy´s är Sydamerika. Där finns en mängd olika såser, grillade grönsaker, sötpotatis, grillad gris, nöt och lax. Allt otroligt gott och fräscht! Inom kort ska det även bli en liten fruktbuffé som man ska kunna ta som dessert. Personalen var intresserad, engagerad, uppmärksam och väldigt trevliga. Killarna vid grillen berättade om köttet, kryddningar och gav egna grilltips.

Mätta och belåtna kunde vi konstatera att detta är ett ställe både att återkomma till och rekommendera. Middagsbuffen kostade 249 och var helt klart prisvärd, ett plus är att restaurangen ligger inne på Grönan och att man alltså kan fortsätta åka när man ätit klart. Så det gjorde vi  :-)

När det blev kallare på kvällen satte jag mej i ett av fiken nere vid vattnet, under en infravärmepanel. Där satt jag i värmen och surfade på mobilen medan jag väntade på Martin och Senior. Vid 20-tiden var de nöjda och vi drog oss hemåt. Jättetrötta! Men nöjda. Vi hade haft en otroligt mysig dag, träffat en massa härliga människor och killarna hade åkt en massa kul grejer. Vi somnade ovaggade nästan direkt när vi kom hem.

Nu är alltså säsongen igång! Gröna Lund har öppnat, snart börjar sommarens konserter och vill man kan man hälsa på David på Krejsy´s och äta grillbuffén eller ta en öl i baren. Vi kommer absolut att gå dit fler gånger i år. Å man kan alltså vara där utan att åka en enda grej, det gjorde jag! Köper man Gröna Kortet för 240 kr får man inträdet gratis hela säsongen, plus alla konserter Det är helt klart värt att köpa!

Vi har varsitt kort och kan alltså gå dit när vi vill hela säsongen och bara mysa en kväll, lyssna på musik eller kanske gå på Sommarkrysset senare i sommar. Går man på alla konserter blir det 5 kr per gång. Det kallar jag prisvärt!


söndag 26 april 2015

Vårpepp med Loppi

Loppi är ett företag som fixar bloggevent ett par gånger om året för bloggande föräldrar. Både mammor och pappor är välkomna, men det är nästan alltid bara mammor där. Eventen är alltid väl ordnade med spännande utställare och mängder med bloggare.

Igår var det återigen dax, den här gången skulle vi få Vårpepp med bla Lofsan, Tallink Silja, Sofie Sarenbrant och Citroen. Klockan 11 var jag på plats på Clarion Sign Hotell  vid Norra Bantorget. Charlotta Wågert hälsade oss välkomna och sen körde programmet igång med modevisning av me and I, presentation av alla olika företag som var där, Lofsan gav oss motionstips och en massa annat. Sen fick vi mingla fritt bland utställarna, vara med i en mängd olika tävlingar, äta god mat och prata med de andra bloggarna. Det är alltid många att prata med, men den här gången hamnade jag ensam vid ett bord när jag skulle äta. Lite tråkigt, men jag är ju ganska van... tyvärr... även om det blir längre och längre mellan de där tråkiga gångerna.

Som vanligt fick vi en smaskig goodiebag när vi skulle gå. Det var bla pasta från Zetas, tandkräm från Edet, facemist från Yves Rocher, Kokosolja från Urtekram och portionsgröt från Naturdiet. Utställare var bla Tallink Silja, Me and I, Citroen, Lloyds Apotek, Femme Collection, Trygg Hansa, Ellos, Caseapp, Acrilex, Lofsan, Cirkuslampan och Taxi Kurir.
från Dentafresh, toapapper från

Vill du också vara med på nästa event i augusti så kan du anmäla dej som bloggare på Loppi och hoppas på en inbjudan. Det är verkligen ett tillfälle att träffa andra härliga bloggare och ha en trevlig stund med andra som delar ditt intresse för att blogga. 



lördag 25 april 2015

Mumsigt kladdig muggkaka

Idag är det fullt ös hela dagen med vårevent med Loppi och sen öppningen på Gröna Lund. Så jag ska strax åka till stan och sen kommer familjen efter om några timmar.

Vi håller på att testa muggkaka av olika slag och förra helgen gjorde vi en otroligt god kladdkaka. Receptet la vi ut på magasinet, men ni var säkert en hel del som missade det - så här är det igen! Det är verkligen värt att testa om ni gillar choklad och kladdkaka. Det gör jag!!! Nästa gång ska jag lägga i en lakritsbit i mitten, det borde blir kalasgott!

Här är receptet för en muggkaka, men den blir ganska stor och mäktigt och funkar därför att delas på två. 7 PP, 4 om man delar den alltså  :-)
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk sötningsmedel
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 krm bakpulver
  • 2 tsk kakao
  • 1/2 mosad banan
Gör så här:
Blanda ner alla ingredienserna i en skål och rör om ordentligt tills det blir en smet.
Häll i smeten i en värmetålig kopp, men tänk på att lämna ungefär 1/4 - 1/3 av koppen "ofylld" eftersom smeten kommer resa sig väldigt mycket i mikron. Att äta kakan direkt ur koppen funkar jättebra, men om du vill äta den färdiga muggkakan ur en tallrik bör du smörja in koppen med ex olivolja för att lättare få loss den.

Sätt in koppen i mikron på hög värme i 1.5 - 3 minuter beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara och vilken effekt din micro har.

Det som är så bra med muggkakor är ju att det goda finns i en begränsad mängd. Gör man en hel kladdkaka i en stor form så finns det ju så mycket av det goda och det är lätt att man fortsätter att äta tills det är slut fast man egentligen inte orkar mer. En muggkaka är slut när den är slut, om man inte gör en till förstås...  :-)

 Ha en fantastisk dag!


fredag 24 april 2015

Babsans Bubbel!

Veckan har varit helt galen! Jag har inte varit hemma mer än för att sova sedan i söndags, så det var himla skönt att få en förmiddag i lugn och ro idag. Eller lugn och ro kanske det inte blev så mycket, men lugnare iaf än de andra dagarna.

Förmiddagen sprang iväg och efter lunch var det bara att åka till stan för att testa bubbel. Det är himla jobbiga jobb jag har ibland  :-)

Lars-Åke Wilhelmsson alias Babsan släpper äntligen sin egen champagne och idag var det dax för media att smaka och mingla lite. Vi var en ganska liten skara som träffades på en mysig liten restaurang på Östermalm. Där fanns en vit och en rosa champagne och en mängd olika snittar. Men det viktigaste var varken champagnen eller snittarna... det var Bristol! Lars-Åkes hund. En ljuvligt fin liten Borderterriekille som jag sjävklart tillbringade större delen av tiden med.

Vad är väl en kändisdiva i rosa peruk mot en söt liten terrierkille? Inte mycket alls faktiskt. Sorry Larsa, hur mycket jag än tycker om dej så vinner Bristol med hästlängder. Det var nästan så jag kidnappade honom faktiskt, men det hade han nog sett och stoppat mej.

Hur som helst; Champagne var det ju. Jag kom faktiskt ihåg varför jag var där och smakade både champagnen och snittarna (med Bristol i knät). Jag gillade båda dryckerna, de var helt i min smak med bara en svag doft och ytterst lite alkoholsmak. Den vita var något godare än den rosa, men bägge är absolut godkända. Snygga etiketter var det också, sånt gillar jag. Lars-Åke hade en omröstning på sin Facebook, där vi fick se några olika etiketter och säga vilken vi tyckte var finast.

Eftersom vi var så pass få så blev det att alla pratade med alla och de flesta av oss satt lugnt kvar ända till restuarangen skulle öppna för allmänheten och de nästan slängde ut oss. Jag fick ett par nya kontakter som jag hoppas hålla kontakten med även framöver. En liten stund innan vi skulle gå kom en av Hollywoodfruarna tillsammans med sin son. De smälte också in och pratade med alla innan vi alla gick åt varsitt håll. Lite Hollywoodskvaller hann vi också med...

Jag har alltså haft en riktigt mysig eftermiddag med gott i glaset, gosig hund i famnen och trevlig sällskap på en mysig reataurang. Champagnen släpps på systemet (beställningsvara) 4 maj, då tycker jag absolut att ni ska köpa en flaska. Vi kommer att skriva mer om dryckerna på magasinet inom kort.

Tack Larsa för att jag fick komma - ge Bristol en puss på nosen från mej  :-)


Planerar du semester?

Sommaren närmar sej och vi alla funderar väl på hur sommarsemestern ska se ut, var vi ska och hur vi ska ta oss dit. Det gör iaf vi. Vi vet att midsommar tillbringas på Öland med alla som vill, både kända och okända, gamla och nya vänner. Men sen vet vi faktiskt inte så mycket mer...

Vi funderar på weekendresor, solsemester till vintern osv... det är så många resor vi vill göra. Världen är ju ganska stor  :-)

När vi väl hittat vårt resmål så brukar vi kolla upp priserna på Flyg.nu, där finns mängder med flygbolag och resmål. Man ser direkt hur lång tid resan tar, hur många stopp det är på vägen och priset. Man kan även hitta sistaminutenresor på sajten.

Så nu får vi se hur vi gör, var vi åker och när... jag älskar att sitta och kolla runt på alla olika resmål. Känslan när man väl hittat det man vill ha och gjort sin bokning är oslagbar! Att ha ett datum att se fram emot, planera och räkna ner. Så härligt!!!


torsdag 23 april 2015

Allt är faktiskt annorlunda nu

Jag har avverkat pressdag nr2 och är idag inne på nr3. För bara ett år sedan var jag på min första pressdag och då var jag helt slut när jag kom hem. Jag var inte alls i form, vägde för mycket, sov för dåligt, hade värk dygnet runt osv. När jag kom hem den där första kvällen var jag helt slut. Det tog flera dagar innan jag ens orkade packa upp allt material jag fått.

I höstas var det bättre. Då vägde jag som jag skulle, var iofs ganska nyopererad, sov inte så jättebra - men jag var i betydligt bättre form än tidigare men stupade i soffan när jag kom hem. Sen tog det några dagar innan jag orkade göra något igen. Jag kunde ganska snart börja jobba med all pressinfo jag fått under dagarna.

Den här gången är allt annorlunda! Det var Martin som konstaterade det igår, jag behövde varken fot- eller benmassage, kunde hämta mitt te själv utan att ligga utslagen i soffan. Jag gick ca 1,5 mil igår, större delen med två TUNGA kassar. Martin hoppade av tåget i stan för att hjälpa mej hem med alla grejer, så den sista biten hade jag bara en kasse att bära. Men jag mådde bra och hade kunnat frotsätta lite till. Då hade jag varit på 11 pressvisningar under dagen.

Nu väger jag nästan som jag ska, kroppen är läkt efter alla operationer och jag trivs i min kropp för första gången någonsin. Den regelbundna träningen sedan i höstas har gjort kroppen starkare och piggare. Sedan brösten minskades sover jag mycket bättre och är alltså piggare på dagarna. Det är stor skillnad att vakna 30 ggr per natt mot 5-10. Värken är mindre, även om den finns där hela tiden. Klart jag har dåliga dagar, jag har ju ändå fibromyalgi och kronisk värk - men de är inte lika ofta.

Skillnaden är verkligen total! All tid och alla investeringar jag gjort för min kropp de senaste 4-5 åren har verkligen lönat sej. Att bränna slemhinnorna i livmodern och slippa mensen var första steget i en rad ingrepp som nu har förändrat mitt liv och förbättrat hela min vardag och gett mej en helt ny livskvalitet. Att sedan våga be om hjälp för den urininkontinens som jag led av som visade sej vara en förlossningskada, var svårt - men bland det bästa och modigaste jag gjort! Det hade inte spelat någon roll hur mycket jag fortsatt att knipa, jag kunde inte göra något mer - man kan inte knipa en muskel som trillat loss... efter operationen kan jag nysa, skratta, hoppa, springa och allt annat som jag knappt vågade innan med risk för läckage. Så det handlar inte alltid om knipövningar, det kan vara något allvarligt fel.

De två första ingreppen var inte beroende av vikten, de hjälpte mej däremot att gå ner i vikt eftersom mitt liv blev ett helt annat efter operationerna. Jag behövde inte längre tänka på tid i månaden och var inte begränsad av blödningarna längre. Jag kunde träna hårt utan att fundera på läckage och kunde äntligen springa ordentligt. Kilona kanske inte rasade, men jag kunde röra mej på mina villkor igen. Nästan... det var ju det där med brösten... och då var vikten avgörande. Men de två första oeprationerna hjälpte mej på vägen och snart var jag på "rätt" bmi och fick min bröstförmisnkning godkänd och i augusti blev min E-kupa en nätt liten C. Nu har jag verkligen en helt nytt liv och kan knappt sluta se mej i spegeln  :-)

Att satsa på mej själv var det bästa jag gjort i mitt liv (förutom barnen och att skaffa hund). Det har tagit tid, krävt en del mod, flera stora operationer, konvalecens och smärta. Men det har varit värt precis allt! För 5 år sedan var jag en ganska ledsen person, som hade en ganska tråkigt liv. Idag är jag en glad person, med ett himla kul liv. Framför allt så orkar jag göra nästan vad jag vill! NÄR jag vill!

Man måste inte älska sej själv, det kommer jag aldrig att göra. Men man måste acceptera sej själv och framförallt respektera sej själv och se sej själv som viktig! Den viktigaste personen i sitt liv faktiskt. Det fattade jag till slut och när jag väl förstod det, så kunde jag sätta upp ett mål och förändra mitt liv. Mitt mål var och är fortfarande att bli en jäkligt läcker pensionär. Jag ska vara så frisk och hälsosam som möjligt när jag fyller 65 (20 år kvar) för att orka resa och göra en massa kul saker tillsammans med dem jag älskar. För att komma dit var jag tvungen att ta många steg på vägen och förändra väldigt mycket. 

För mej är vikten en stor del i att må bra, men jag kunde inte gå ner i vikt förrän jag fixat en massa andra grejer först. Jag mådde för dåligt. Klart jag ville att allt skulle fixa sej direkt, men jag lät hela processen ta tid och kunde på så sätt vänja mej steg för steg på vägen. Min förändring har tagit 5 år, men det håller för resten av livet och jag har förhoppningsvis många år kvar att njuta av min nya kropp. Så se dej själv som viktig - om inte du gör det - varför ska då andra göra det? Om inte du tar hand om dej - vem ska då göra det?

Du är faktiskt värd ett bra, friskt och aktivt liv, och det är du som måste göra jobbet för att komma dit.


onsdag 22 april 2015

Jag gick inte in!!!

Igår hade vi en fantastisk förmiddag på Gröna Lund, solen sken, klarblå himmel och en otroligt härlig aktivitet. Det var pressdag och Gröna Lund visade upp sin nyaste attraktion; House of Nightmares. Det är gamla spökhuset som gjorts om till ett skräckhus där mardrömmar kommer till liv.

Media och bloggare var samlade, vi fick en god frukost och all fakta vi behövde. Sen fick de som ville gå in i skräckhuset... jag stannade utanför! Martin gick in och tyckte iofs att det var kul, men hade hellre gått ensam eller i en mindre grupp. Nu var det lite för många, så en del av upplevelsen förminskades. Men nog sjutton blev han skrämd! Han var fascinerad över hur väl allt var uttänkt och byggt och kan absolut rekommendera det till andra.

En skolklass var där som provpublik och det roligaste var nog när en av grabbarna kom ut och lyckligt vrålade "Jag skrämde Markoolio!!!" Marko var där i egenskap av reporter och utrustad med både kamera och mikrofon. Han gick in ensam men fick tydligen lite sällskap på vägen, i form av både skolbarn och spöken. Han och Fredrik Birging var inne och verkade gilla det. Som Fredrik sa efteråt "Jag skrek som en liten flicka några gånger"  :-)

Aftonbladets webb-reporter däremot var rejält skrämd. Han hade ordentlig puls och ville inte göra om det, även om han var fascinerad över hur välgjort allt var. Mina bloggkompisar Annelie och Diana vågade sej in till slut och det var inte riktigt så läskigt som de trott. Stolta som små tuppar kom de levande ut ur huset. 13-årsgränsen är nog befogad, det var ganska många av tjejerna som var rätt skakis när de kom ut. Killarna reagerade en del de med, även om de skulle se lite tuffa ut...

Efteråt passade Martin på att åka Bergådalbanan och lite annat medan jag pratade med Birging och Marko. Birging och jag blev bekanta när vår skytteklubb invigdes för några år sedan och Marko och jag jobbade på en gala för massor med år sedan, så det var kul att träffas igen. Det var så otroligt fint väder att jag gärna stod i solen och väntade. Jag tycker inte det är särskilt kul att åka karusell av något slag. Men jag gillar ändå nöjesfält, att gå där och titta på alla glada människor, sola och äta glass. Så på lördag är vi där igen när Grönan öppnar för allmänheten. Då ska Martin och Senior åka karusell hela dagen och sen äter vi eventuellt middag hos en bekant som har restaurang på området.

Nu är det snart sommar, nu öppnar Grönan!!!

 

Stämningsfullt med Lara Fabian

På grund av SL höll hela kvällen på att gå i stöpet, nu blev det lite galen början bara...

Martin och jag var inbjudna till Cirkus för att se världsartisten Lara Fabian igår kväll. Tågen har ju gått lite hur som helst och ibland inte alls den senaste tiden, och även igår trasslade det. Alltså var jag ute i goood tid för att inte riskera något. Ändå kom jag bara några minuter innan allt började... Martin satt fast i Uppsala och efter mycket om och men så kom han fram till Cirkus och smög in en halvtimme efter att konserten börjat. Han var INTE glad!!!

Början var alltså inte så bra, men sen blev det bättre. Lara Fabian levererade verkligen! Å hon har trogna fans, det märktes verkligen. Längst fram var en skara människor som skickade upp blommor och presenter på scen, som Lara tog emot och tackade hjärtligt för. Mellansnacket var behagligt och mycket personligt, vi fick veta en hel del om hennes uppväxt, familj, liv och tankar.

Scenen var effektfull med musikerna inom varsin ram. Å vilka musiker! De har nog instrument istället för händer för allt verkade komma så naturligt och enkelt för dem. Otroligt bra! Lara levererade låt efter låt i 90 minuter och hennes fans var lyriska. Jag har bara hört henne några gånger på radio och Youtube och gillar både hennes röst och sätt att sjunga. Jag saknade dock några fartigare låtar, en och annan upptempolåt hade inte skadad. Nu blev det iofs mysigt, men lite variation hade inte gjort saken sämre.

Det här var första gången Lara Fabian stod på en scen i Sverige och närmast väntar två konserter i Finland. Har ni möjlighet att lyssna på henne live någon stans i världen, så gör det! Det är en behaglig och njutningsfull upplevelse som jag absolut inte velat vara utan. Till nästa gång får jag fortsätta lyssna på Youtube  :-)


tisdag 21 april 2015

Vinnare är...

Vinnare av en necessär med godsaker i, är:

Evelina Lundström!

Som skrev:

"Det bästa med våren är ljuset, fågelkvitter, alla klämdagar och att man känner av folks glädje i kroppen! Tänk bara idag då solen sken i min stad och människor kändes sådär extra vänliga och höll upp dörrar till caféet, log trevligt och gav mig en komplimang för mitt hår som jag kämpat med hela morgonen men trots allt inte kände mig nöjd med. Det tror jag till hundra procent beror på att dagarna blir något härligare med vårkänslorna som finns överallt runt omkring oss, och det är ju de små grejerna som ger något. Ett leende kan vända en hel dag till något fantastiskt. Heja våren!"

Precis så känner jag också!
Våren tar fram det bästa i oss alla, vi blir gladare, vänligare och lyckligare på nåt sätt.

Grattis Evelina!
Vi tar detaljerna via mail.

Snart kommer en ny spännande tävling  :-)


måndag 20 april 2015

Inte så illa...

Vaknade av att Baileys satt och hulkade på Martins sida av sängen och jag hann precis fatta vad han pysslade med när han spydde på täcket. Stönade och tittade på klockan 07.13, tack så himla mycket! Hade kunnat sova minst en timme till! Istället var det bara att vira ihop täcket, ta det under armen och halvdöd gå ner för trappen och ladda tvättmaskinen med det.

När jag kom upp igen hade skithunden somnat om på min kudde... så jag la mej brevid och surfade på telefonen en stund innan duschen kallade. Vägning... det är ju måndag... det var inte så illa som det kunde ha varit. Bara 2 hekto upp! Allt under ett halvt kilo var bra, så jag är nöjd. Den här veckan är den stora utmaningen, med andra som fixar "maten" fram till söndag typ. Å mat blir det ju förmodligen inte så mycket av, mer småplock och smakprover.

Idag funkar allt bra, jag har precis ätit en varm macka till lunch, och till middag blir det sallad innan vi ska iväg till Cirkus och lyssna på Lara Fabian. Imorrn: ok frukost, lunchmacka på Grönans pressvisning och sen småplock på 3-4 andra pressvisningar under dagen. På kvällen sallad hemma. På onsdag är det ännu värre! Då äter jag pressfrukost med årets bagare och sen ska jag på 10-11 olika pressvisningar under dagen - alla med något gott tilltugg och god dricka. Dagen avslutas med att testa nån ny hamburgerost! Jag kommer gå upp flera kilo bara under onsdagen!

På torsdag har jag än så länge bara en pressvisning, tiden väljer jag själv och den är på Röhnisch som brukar ha nyttigare saker att bjuda på. Den dagen är alltså helt ok, med middag hemma. Å på fredag är det "bara" releasen av Babsans Bubbel. Lunch och middag hemma. På lördag blir det lunch med Loppi-gänget, det brukar alltid vara gott och glatt! Sen är det bara söndag kvar av katastrofveckan och då är det mat hemma som gäller.

Jag räknar alltså med upp till ett kilo plus nästa måndag, även om jag förstås ska försöka göra kloka val. Men det är baske mej inte lätt när företagen bjuder på en massa goda snittar, spännande godis och champagne, vin och en massa annat. Alkoholen ska jag tacka nej till fram till fredag, Babsans Bubbel måste jag ju smaka! Å tar man ingen alkohol är mycket vunnet, många sparade PP. Jag går mellan alla möten, det brukar bli 15000-17000 steg en sån dag. Nån annan motion hinner jag inte.

Så det blir en god vecka och spännande att ställa sej på vågen nästa måndag. Tur att det bara är tillfälligt och att jag vet hur man gör för att ta bort det där pluset som absolut kommer. Livet är en enda lång slalombacke, uppför!


söndag 19 april 2015

Kan Birka ändra min uppfattning om dem?

Jag gillar att åka båt och åka på kryssning. Viking är mitt favoritrederi och det vi föredrar att åka med när vi väl åker. Birka har jag bara åkt med ett par gånger och alltid blivit besviken på. Sista gången vi åkte lovade jag mej själv att det var sista gången med dem. Men så blev det inte...

För ett tag sedan efterlyste Birka testpiloter, såna som åkt tidigare och inte var nöjda. 100 pers tror jag det var som skulle bli utvalda för att åka på en gratis kryssning och sedan svara på en massa frågor för att utvärdera och i bästa fall förbättra deras service. Självklart kastade jag in en ansökan och skrev hur värdelösa jag tyckte deras kryssningar var. Tydligen var det över 5000 som också slängde in sina ansökningar... och jag blev en av de utvalda!

Det var fler i min bekantskapskrets som blev utvalda och tydligen har vi fått olika villkor. Mitt var att vi skulle få välja mellan de finaste, största och lyxigaste hytterna - vilken veckodag som helst. Numera jobbar ju Martin i veckorna så det var ju lixom bara helgerna att välja på, då brukar vi inte ha råd att åka annars så det var en möjlighet att för en gångs skull åka iväg på en nöjeskryssning en helg. Men så blev det inte...

Jag klickade på länken som jag fått och klickade i datum, hytt och en massa annat. Men hur jag än gjorde så hamnade summan på över 4000 kr och det skulle ju vara gratis! Maten skulle vi betala, men hytten var fri. Så jag ringde upp Birkas kundtjänst och frågade vad som var fel. Då hade man ändrat vilkoren efter att mailet gått ut, så nu var inte den hytt vi ville ha gratis på fredagar och lördagar längre. Mannen jag pratade med var otroligt dryg och otrevlig, så intrycket är av Birka har inte ändrats än så länge...

Det här är förmodligen den enda chans vi har att åka i en lyxhytt med VIP-frukost, så Martin bestämde att han tar ledig en måndag så vi kan åka en söndag och få uppleva den där lyxkänslan. Så i slutet av juni bär det iväg, då får vi se om Birka kan ändra min uppfattning om dem. Än så länge är den väldigt negativ... å det är inte så lätt att imponera på mej... men det ska ändå bli härligt att få åka iväg bara jag och Martin och i bästa fall få ligga på däck i solen och må gott.


lördag 18 april 2015

Minus är bara att glömma!

Planen för den här veckan var ju att det helst skulle bli plusminusnoll på vågen, eftersom nästa absolut blir ett plus. Men så kommer det inte att bli... det blir ett plus redan nu på måndag, definitivt!

Det gick ganska bra fram till torsdag, då sket det sej med snittar och gottis. Jag tackade nej till vin och champagne och valde vatten, alltid nåt... men inte tillräckligt... Jag har varit galet sugen på godis och igår kunde jag inte stå emot längre utan köpte en salmiakki som var såååå god!

Idag firade vi en 70-åring och var på en bar med honom. Jag drack en cider, vilket ju inte är någon större katastrof... men vi håller också på att testa Häagen Dazs nya glassmaker också... så det blev en halv sån burk när vi kom hem... å DÄR sprack precis allt! Hela planen gick åt skogen totalt!

Så blir det inte minst ett halvt kilo upp på måndag får jag vara nöjd. Shit va snabbt det går upp å då har jag ändå haft koll och skrivit upp varenda liten grej. Jag har ätit mina dagliga PP och dragit över min sk veckobonus lite grann bara. Så kan de flesta göra och ändå går ner i vikt, det kan inte jag!

Med Viktväktarna har man en daglig dos PP, en veckobonus plus det man eventuellt motionerar ihop att äta för. Jag kan bara äta mina dagliga och det är jag helt och hållet medveten om, så har det alltid varit för mej. Jag har en låg omsättning, så är det bara. Inte mycket att göra något åt, bara att acceptera. Men det innebär att jag måste ha superkoll! Å inte bli alltför less när det blir plus, eftersom det är väldigt lätt hänt.

Så på måndag blir det plus och förmodligen även nästkommande två veckor, men sen kör vi för fullt igen. Så gott det går alltså med allt som kommer ivägen... Jaja, livet är inte spikrakt, inte viktkampen heller!


Önskar en trevlig dag!


Vaknar av att solen skiner in i sovrummet. När det är sol är det helt ok att vakna tidigt, trots att det är
helg. Martin och Baileys sover medan jag smyger in i badrummet, tar en dusch och klär mej.

Jag äter frukost ute och solen värmer verkligen fast klockan inte ens är 9. Idag ska jag vara ute så mycket jag bara kan och riktigt insupa sol och värme och få fler fräknar på näsan.

Med detta önskar jag er en riktigt härlig dag!


fredag 17 april 2015

Är jag förändrad?

Sommaren 2006
Igår träffade jag en bekant som jag inte sett på 8-9 år. Det första han gör är att bli alldeles tyst, titta lääääänge på mej och sen säger han "Du har verkligen förändrats!". Jag som brukar få höra att när det gäller mej så står tiden still...

Jag tänkte inte mer på det då, utan vi pratade vidare och uppdaterade varandra på allt som hänt och familjernas utveckling. Men lite senare började jag fundera... jag är ju sån, funderar ganska mycket. Var det positivt eller negativt det han sa?

När han såg mej senast mådde jag inte så bra. Jag hade två söner på väg in i tonåren, där den ena hade skaffat sej väldigt starka egna åsikter och den andra började få det lite tufft i skolan. Jag vägde för mycket och hade precis accepterat att jag nog skulle leva ensam resten av livet.

Det var 2006 tror jag och jag hade en hektisk period med Riksdagsval och mobbing i partiet.Var det 2007 så var valet över och jag sprang mellan 6-7 jobb, barnen och hemmet. Det stora beslutet då var att skaffa Baileys och ge honom en så bra start som möjligt i vår familj. Det var det bästa beslutet jag tagit!!! Han har betytt allt i vår familj!

Det folk såg då var förmodligen en trött, ensamstående, glåmig tvåbarnsmorsa som försökte få livet att gå ihop. Ganska färglös, ledsen och orkeslös. Jag försökte att hålla fasaden uppe, men vissa såg nog igenom den.

Det folk ser nu är en färgglad, stark och ganska pigg kvinna som utåt sett orkar ganska mycket och tycker att livet är helt ok (trots värk och trötthet). Jag har normal kroppsform och vågar klä mej i kläder som faktiskt ligger i tiden. Jag har minskat brösten och fixat ögonlocken, det kanske gör att jag ser annorlunda ut. Eller kanske ser jag bara friskare och mer hälsosam ut?

Som någon sa på facebook, han kanske inte bara ser bröst längre... utan faktiskt dej! Kan det vara så? Att blicken kanske fastnat på mitten tidigare och sen inte kommit längre. Han kanske faktiskt SÅG mej för första gången  :-)

Våren 2015
Så illa tror jag inte att det är. Jag tror däremot att folk ser att man mår bättre och trivs med sej själv på ett helt nytt sätt. För oavsett hur jobbigt det senaste året varit så trivs jag numera i min kropp och det tror jag syns. Att fixa ögonen gjorde inte så mycket, men att minska brösten var verkligen något av det bästa jag gjort! Jag kan se mej i spegeln varenda dag och förundras över att det är jag och att jag ser normal ut. Att jag kan röra mej som jag vill och ha vilka kläder jag vill. OCH numera pratar folk med MEJ, inte med mina bröst.

Dessutom är det så mycket lättare att hålla vikten nu när brösten inte är i vägen längre. Förr spelade det ingen roll hur smal jag än blev, jag såg tjock ut ändå och då var det ju inte särskilt kul att kämpa med vikten (även om jag gjorde det). Nu ser jag faktiskt helt normal ut vilka kläder jag än har och jag börjar förstå att jag faktiskt är normal. Jag kan inte säga smal än, dit har jag inte kommit - men normal.

Titta på bilderna! Det är faktiskt bara 5 kg som skiljer dem åt. De där brösten gör väldigt mycket till utseendet och välmåendet. Idag mår jag sååå mycket bättre!


torsdag 16 april 2015

Fira midsommar med oss på Öland!

Som många av er vet så är nyår och midsommar dagar på året som jag tycker ganska illa om. Allt är så upphausat och alla har storslagna planer och mitt i allt det där så sitter vi ensamma. Nu säger många av er: ja men det är väl upp till er, hitta på nåt då. Som om vi inte har gjort det!

Under åren har vi både bjudit in och bjudit bort oss, utan resultat. När jag var med på Malou i vintras och berättade om detta så var det väldigt många som hörde av sej och sa att de var i precis samma sits och kände igen sej mer än väl. Man kan ha ett otroligt stort umgänge och ändå känna sej ensam. Så är det! De där umgänget man har i vardagen har nämligen andra vänner när det kommer till högtidsdagar och då är man inte välkommen. Många har traditioner som de inte ruckar på och firar med samma människor år efter år, nya släpps inte in.

Så nu tänkte vi skapa en ny tradition som alla som vill kan hänga med på; ensamma, familjer, den som vill skapa nya tradtioner, göra något annorlunda eller som bara vill komma bort lite. För detta har vi skapa en FB-sida som ni kan gå in och läsa mer på och se vilka som hittills funderar på att följa med. Det börjar faktiskt bli några stycken  :-)

Vi har ju vårt andra boende på Öland och där finns ett jättemysigt ställe som heter Lammet & Grisen. Där serveras helstekt lamm och gris, precis som namnet säger. På midsommarafton har man en specialare med lunch också. Bokar man upp sej för middagen på kvällen, så ingår lunchen på dagen. Himla bra! All mat fixad och själv behöver man inte stå en enda minut i köket! Dessutom finns det plats för midsommarlekar och plats för barnen att springa på. OCH har man tält eller husvagn så står man gratis en natt! I mån av plats förstås. Det brukar även vara musikunderhållning hela kvällen av trubadurer och finns en härlig takterass att sitta och mysa på.

Vi har fått ett erbjudande från Lammet & Grisen att äta lunch och middag för 309 kr per vuxen och 16 kr/år som barnen är gamla. Det är alltså två buffémåltider för 309 kr! Det är billigt!!! OCH ni slipper diska!!!

Ni fixar ert eget boende, anmäler att ni kommer på FB-sidan och sen bokar jag in oss allihopa så vi får sitta tillsammans. Jag kommer att göra en prelbolning rätt snart och sedan ta detaljerna från er när det närmar sej.

Ni bor alltså var och hur ni vill. Gör vad ni vill under er vistelse och stannar hur länge ni vill. Det enda ni måste göra gemensamt är alltså att fira midsommarafton med ett gäng kända och okända människor. Nya vänner kanske? Men OM ni vill kan vi även göra saker gemensamt, åka till stranden, gå på Lådbilslandet, ta ett glas vin en kväll osv. Jag kommer att vara på Öland från början av midsommarveckan och stanna till mitten av veckan därpå.

Nu har ni chansen att komma ifrån traditioner ni inte tycker om, träffa nya vänner, äta god mat och fira midsommar på världens vackraste plats  :-)

Hoppas ni hänger på!


onsdag 15 april 2015

Nu är det körigt!

De senaste dagarna har varit fullspäckade och värre blir det! Eventen avlöser varandra och jag springer som en huvudlösa höna mellan olika aktiviteter. När jag väl kommer hem stupar jag av trötthet. Åsså var det ju det där med vikten...

När jag vet att det kommer perioder av mycket jobb så gäller det att planera och sedan göra så gott man kan. Å jag måste säga att jag hittills varit väldigt duktig! I måndags var vi på sherryprovning. Jag trodde inte ens man drack sånt nu för tiden. Vi fick smaka sex olika sorters sherry, allt från den billigaste som kostade 69 kr till en dyr en som kostade 2000 kr flaskan. Jag tyckte faktiskt den billigaste var godast, så det måste ju betyda att jag inte är särskilt kräsen eller dyr i drift. Eller också har jag bara dålig smak  :-)

Men jag kan inte säga att jag drack särskilt mycket heller. Man fick kanske 4-5 cl i varje glas och jag hade det mesta kvar i tre av glasen och mer än hälften i de andra tre. Inte mycket som svaldes där inte, och därmed inte särskilt många kalorier eller ProPoints heller. Däremot var det ju plockmat till dryckerna och det var gott!!! Olika skinkor, korvar och ostar. Men jag behärskade mej ganska bra och drog inte över jättemycket. Dessutom hade jag gått en jäkla massa under dagen och kunde klappa mej själv lite extra på axeln för det.

Igår var jag på lunch på Operaterassen och fick en otroligt god fisk. Det var tydligen Sej med kokt potatis och någon slags spenatsås till. Till kaffet fick vi en god chokladpralin, den kunde jag inte tacka nej till. När jag kom hem satte jag mej och jobbade fast jag var så trött att jag nästan stupade och när Martin kom hem fixade han sallad till oss. Det blev bara 7000 steg under dagen, men men...

Idag var det frukost med Leila Lindholm med anledning av hennes nya kokbok. Härliga frukostfrallor och färskpressade juicer. Vi fick smaka på banankakor från kokboken och allt var både gott och mysigt. Det blev promenad i stan, ner till centrum när jag kom hem och en sväng med hunden - så stegen var det inget fel på. En snabb pytt av rester till lunch och sallad till middag och sen skulle jag sätta mej och jobba men stupade i säng. Sov nån timme och sen satte jag fart framför datorn. Så nu har jag gått igenom mailen för flera veckor och jobbat ikapp fram till igår.

Halva veckan har gått och jag har klarat maten bra och tagit en jäkla massa steg. So far so good alltså... men det är 2,5 vecka till som ser ut så här... imorrn är sista eventet för den här veckan vad jag vet och sen ska det vara ganska lugnt i helgen innan det kör igång rejält igen på måndag. Å då menar jag rejält! Men jag tar en dag i taget och försöker att få ihop dagarna så bra som möjligt. Försöker att lyssna på kroppen och lägger mej när jag är trött osv. Ändå fick jag jäkligt ont i skallen idag på eftermiddagen, kanske pga att jag druckit för lite.

Planering är a och o i mitt liv oavsett när det är, men särskilt när det är mycket runt mej. Och jag har stor hjälp av Martin. Utan honom skulle det förmodligen vara kaos på matfronten... då skulle jag leva på findus fryslådor och se ut och må därefter. Nu ställer han sej och fixar mat åt oss när han kommer hem efter jobbet, trots att han har väldigt långa dagar. Särskilt nu när pendeltågen bara trasslar. Som jag skrivit många gånger förut; man måste hjälpas åt och ställa upp för varandra! Det är det man gör i en familj! För att familjen ska må bra.

Så nu är det bara att tuffa på framåt och hoppas på det bästa. På måndag hoppas jag att vågen står still, veckan därefter får jag nog acceptera ett plus - men vi får se! Jag gör så gott jag kan  :-)


tisdag 14 april 2015

Fantastiska Stockholm!

Stockholm är verkligen vackert, särskilt när solen skiner  :-)

Idag var jag bjuden på lunch på Operaterassen och eftersom pendeltågen går som de vill (ibland inte alls) så åkte jag in lite tidigare för att komma i tid. Nu var faktiskt mitt tåg (otroligt nog) fungerande OCH i tid så jag fick lite tid över innan jag skulle vara på lunchen.

Alltså tog jag mej till Kungsträdgården eftersom ryktet gick att körsbärsträden börjat blomma. Å visst hade de det!!! Inte alla och än så länge bara några kvistar, men blommor var det och är det något jag älskar så är det rosa kärsbärsblommor! Det är såååå fint!

Så det var bara att slänga upp mobilen och föreviga Kungsträdgårdens vårskrud, precis som alla andra också gjorde. Vi var många som stod där med kamerorna i högsta hugg, för att få den bästa bilden.

Nu är det alltså vår på riktigt och våren har kommit för att stanna. Det har jag bestämt! Till helgen ska uteplatsen städas och utemöblerna ställas på plats. Snöslungan ska väck och grillen dammas av. NU börjar min årstid på riktigt!!!



måndag 13 april 2015

Måndag igen... å vägning...

Vaknar av att jag hör Martin komma hem... inte att han går... hmm... ok, tågstrul IGEN!!! Kabelbrand vid Södra station... jaha, då ska han alltså jobba hemma och jag får ingen tillgång till kontoret på hela dagen och har svårt att jobba. Jaja, det betyder å andra sidan att man får sushi till lunch och sällskap hela dagen. Trodde jag ja!!!

För en stund sedan var han ändå tvungen att ta sej till Uppsala, hur nu det ska gå. Det var nämligen fotografering på jobbet. Nu har vi hört rykten om att tågen går lite då och då, så vi får väl se när han kommer fram. Apropå tågstrul så fick vi bara beviljat 800 kr i ersättning för taxiresan, detta är nu överklagat. 1900 kr var det, inte ett öre mindre ska vi ha i ersättning. Fortsättning följer...

Så nu är jag alltså ändå ensam hemma igen, jag och Baileys. Regnet har övergått i svagt solsken, så snart blir det hundpromenad. Å nån sushi blir det alltså inte. Vågen då? Ja, det är ju måndag och det betyder vägning... jag har varit duktig med maten och tagit dagliga promenader, men inte kunnat träna pga knät. 0,3 kg ner blev det och det får jag vara helt nöjd med, särskilt som det är fel vecka i månaden och magen inte funkar just nu. Det är ju faktiskt mer än jag brukar går ner i snitt, så det är helt ok.

Men nu väntar tre knepiga veckor. Den här veckan är det något skoj varje dag, nästa vecka är det sk pressvecka och sen är det Stockholm Beautyweek. Mycket kul, mycket gott... svårt att stå emot och göra bra val. Men men... det blir lite som det blir, så får man köra igång igen sen. 

Veckans matplanering är alltså väldigt enkel! Med gottigt varje lunch, blir det matiga sallader till varje middag. Först på fredag äter vi en lagad middag igen, då blir det kyckling med vitlök och champinjoner. På lördag äter vi sallad till lunch och grillat på kvällen, förmodligen kött och grönsaker. Å söndagen är det sallad till lunch och fisk med någon god sås till middag. Lätt mat dagen före vägning förstås  :-)

Mitt viktliv går alltså som vanligt både upp och ner. Nu har det varit några lediga veckor när jag satsat för fullt och sen kommer fullspäckade veckor då jag gör så gott det går. Plus blir det, men det tar jag bort sen när det är lugnt igen. För det är ju så man får göra, anpassa sej efter livet. Man kan ju inte stänga in sej och tacka nej till allt bara för att gå ner i vikt.

Viktväktarnas program är ett sätt att leva, inte en kur för att bli smal till sommaren. Dessutom kommer det ju fler somrar... jag vill väga normalt för att må så bra som möjligt. Men som sagt; det går upp och det går ner... och det brukar bli bra i slutänden. Man får inte ge upp bara  :-)

Ha en riktigt fin vecka everyhopa!


söndag 12 april 2015

Testat ny muggkaka - med lakrits!!!

Idag är det lakritsens dag och det måste en lakritsälskare som jag självklart fira. Men jag tycker inte särskilt mycket om att baka och det får inte vara illa för vikten... hur gör man då? Jo, man provar ett eget påhittat recept på muggkaka!

Originalreceptet var med äpple och kanel, jag bytte ut det till päron och lakritspulver. Och det blev faktiskt helt ok!!!

Receptet är för två muggkakor. med päron och lakrits.

Du behöver:
2 tsk smör (eller kokosolja) en i kakan och en för att smörja muggarna.
1 päron
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 - 1 tsk lakritspulver beroende på hur mycket lakritssmak du vill ha
1 tsk sötningsmedel eller strösocker
1 ägg



Blanda ihop alla torra ingredienser. 
Riv eller finhacka päronet och blanda i det tillsammans med ägget. 
Häll i två smorda muggar och kör på full effekt i 3 minuter i micron.
Låt svalna och servera med kvarg, glass eller vispad grädde. 

River man päronet blir det mer som en kaka, hackar du det så blir det ett mellanmål med tuggmotstånd - bägge funkar. Å det blir bara 6 PP för hela satsen!  Ett helt ok mellanmål alltså eller gott till fikat.


lördag 11 april 2015

Det här med helger...

Nya skor är godis!
Jag vet inte vad ni gör på helgerna? Några av er släpper säkert loss och "unnar" er (guuud va jag avskyr det ordet!) en massa gott. Några av er jobbar säkert livet ur er för att hinna allt ni kommit efter med under veckan. Medans en del av er fortsätter precis som ni gjort under veckan utan att knappt märka att det är helg. Inget är vare sej rätt eller fel anser jag.

Jo föresten... lite fel är det om man har en ledig helg och ändå stressar runt som en tok. Ledig tid måste man ta till vara på så mycket man kan, för sin hälsas skull. Det är det många som bortser ifrån tyvärr. Men så blir många sjuka också...

Jag har ju ingen större koll på viken veckodag det är längre. Så blir det när man jobbar hemma och gör lite som man vill. Men jag märker ju att det är helg när Martin är hemma  :-)  När vi jobbade med Viktväktarna var våra lediga dagar heliga. Då var det långpromenader och bra mat som gällde fullt ut och så är det mestadels fortfarande. Då hade vi alltid massor med kundkontakt i jobbet och ville gärna ha tyst och vara ensamma när vi var lediga. Det är inte så viktigt numera, nu har vi gärna folk runt oss.

Så våra helger är ungefär som de alltid varit, vi planerar vår mat och motion, precis som vi gör på våra semestrar. Vi har inte alls det där "unna-sej"-tänket som många andra har, vi "unnar" oss istället bra mat och motion och i bästa fall ett minus på vågen efter helgen. Nu är vi iofs inga älskare av vin, ost eller snacks, det är inget problem för oss. Alkohol dricker vi nästan aldrig, och i princip aldrig privat - det blir nästan bara på olika event. Men numera ber jag oftast om alkholfritt alternativ, annars skulle det bli champagne flera dagar i veckan och det syns direkt på vågen och märks på konditionen.

Men självklart har jag godisorgier lite då och då. Jag älskar ju godis!!! Det där godiset är väl mitt glas vin eller den där mögliga osten, antar jag. Å därför köper jag inte hem det! Har jag godis hemma så finns det inget godis hemma så länge... så det köps in per tillfälle, precis så mycket som jag ska äta den gången. Jag sticker inte under stol med att det blir problem när det följer med godis hem i goodibagsen. Då spelar det ingen roll om det är helg eller ej, det äts upp!

Den här helgen har vi testat ny glass från Häagen Dasz, det har varit helgens lyx. En bägare vågade vi ta hem och dela på (17 PP/per skalle). Två till ska testas, men de får vi ta nästa och nästnästa helg - annars är det kört. När vi väl bestämt oss för att verkligen köra vårt viktrace, då gör vi det fullt ut en begränsad tid när vi vet att det funkar utan störmoment. Nu vet jag att det för min del kommer tre fullspäckade veckor med mängder med event och... godis... och... goodiebags... helg i tre veckor alltså. Jaja, det är så det är. Om tre veckor kör vi stenhårt en period igen. Så ser det ut i vårt liv.

Hur ser dina helger ut?
Ha en trevlig lördagkväll allihopa, nu ska jag festa på en kopp lakritste :-)


Chess in Concert - otroligt bra!!!

Igår var jag inbjuden till Chess in Concert och det var extra roligt att jag fick ta med mej familjen. Så vi var ett helt gäng som traskade iväg, spända av förväntan. Sönerna, en flickvän och extradottern hade inget aning om vad Chess är. Martin och mina föräldrar hade lite bättre koll  :-)

Jag själv såg Chess i London sommaren 1987 tillsammans med exet och hans familj. Vi hade några dagar att se London innan vi skulle åka vidare till Seychellerna. Vi såg alltså originaluppsättningen med Tommy Körberg och Elaine Paige - så otroligt bra! Men man kommer ju inte ihåg särskilt mycket förutom lite hur scenen såg ut och en del av låtarna. Handlingen var det lite si och så med... Men att det handlar om schack och kärlek, vet ju alla.

Det vi såg igår var alltså konsertversionen av musikalen Chess med bla Gunilla Backman, Sarah Dawn Finer och Anders Glenmark. Och en SKITSTOR orkester! Bara kören var säkert ett hundratal personer och så en hel symfoniorkester på det. Maffigt!

Konsterten ska gå som turné på massor med platser i Sverige under april och det här var alltså den första. Så jag kan tänka mej att nerverna nästan satt utanpå kroppen på artiserna och musikerna. Det här är ingen lätt grej lixom. Allt körde igång och det var en ren fröjd att se Anders Eljas leda den gigantiska orkestern, man såg hur han verkligen njöt av att befinna sej precis just där just då. Å musikerna var så skickliga. Tänk att leda alla dessa instrument genom konsterten, alla följer minsta vink,  det måste vara en otroligt häftig känsla.

Melodierna avlöste varandra, ni vet I Know Him So Well, One Night in Bangkok, Anthen, Pitty the Child och alla andra. Andersson, Ulveus och Eljas gjorde verkligen ett otroligt jobb, musiken är tidlös och även ungarna gillade det. De kände igen lite från radion, men det mesta var nytt och till belåtenhet. Vi var mellan 18 och 72 år och det är verkligen häftig att alla gillade det, med tanke på ålderspridningen. Så testpanelen var mer än nöjd kan man nog säga.

Gunilla Backman gjorde sin roll absolut i klass med Elaine Paig och Philip Jalmelind kan ersätta Tommy Körberg när som helst utan att skämmas. Sarah Dawn Finer är alltid bra och det vet alla, därför väljer jag att lyfta upp de här två lite mer. Andres Glennmark passar perfekt i sin roll och är den Glennmark man är van vid att höra sedan förr. Johan Schinkler... mannen med rösten... vilken otroligt läcker stämma! Jag skulle gärna se en opera med honom!

För mej blev det en nostalgitripp. Det var länge sedan jag hörde alla låtar i ett sammanhang men vart efter de spelades upp kom jag ihåg nästan varenda liten takt. Jag fick ett otroligt sug att se musikalen igen och hoppas att den sätts upp i Sverige någongång i framtiden. För det är en häftig musikal!

Ikväll är Chess in Concert i Karlstad och nästa helg drar den vidare till Göteborg, Helsingborg och Malmö. Se den om ni kan, den är helt klart sevärd. Men läs på lite om historien först, så ni hänger med helt och hållet i handlingen och vem som är vem och gör vad. Det är inte helt lätt att hänga med om man inte vet något alls om handlingen innan. Varför inte lyssna lite på musiken och verkligen komma in i rätt stämning? Fast det kan ni göra utan att se den, musiken är helt klart värd att lyssna på när som helst  :-)


fredag 10 april 2015

Nåt ni borde se!

Som ni vet så får Martin och jag gå på en himla massa kul grejer. Förr skrev jag om allt här i bloggen, men sedan vi startade Du i Fokus så hamnar mycket där. Å det är ju ganska naturligt när det är iom magasinet vi blir inbjudna, för att testa eller se något och sedan skriva om det. Men ibland så är det så himla bra eller roliga grejer att jag bara måste skriva av mej på båda ställena, lite mer redaktionellt på magasinet och lite mer "jag" här i bloggen. Igår var vi på en sån grej...


Det enda vi egentligen visste var att vi skulle vara på Metropol Palais på Sveavägen kl 18 för en drink innan Moulin Noir började klockan 20. Det lilla vi kunde läsa oss till var att det var någon form av burlesk show med magi, akrobater och en massa lättklädda människor. Inget för en pryd människa som mej alltså... trodde jag...

För 29 år sedan jobbade vi ihop...
Första problemet var klädseln. Det var ju premiär och en genrer som jag inte är van vid. Va sjutton skulle jag ha på mej? Jag antog att det skulle vara en himla massa glitter, så efter lite velande valde jag en paljettbehå som syntes under en tunn glittrig topp och svarta byxor till det. Åsså knallröda läppar och naglar. Det var väl burleskt så det räckte tyckte jag.

Så åkte jag in till stan och var i vanlig ordning ute i alldeles för god tid och först på plats. Men det var som vanligt en fördel, på så sätt hade jag tid att prata med producenten och lite andra spännande människor. Någon minut efter 18 dök Martin upp och vi gick in i lokalen och valde vilka platser vi skulle ha under kvällen. Jag ville ha platser relativt nära scen för att se ordentligt och kunna fota och eftersom vi var först kunde vi välja precis vad vi vill.

Direkt när vi kom in fick vi varsitt champagneglas som sedan fylldes på precis hela tiden av cirkulerande kypare med champagnen i högsta hugg. Så jag försåg mej omedelbums med ett glas vatten och en ful karaff och drack medvetet väldigt lite från av min champagne. Det var ju det där med vikten... Drack man en mun champagne så fylldes det på med minst lika mycket direkt. Det var lixom det som var lite av grejen. Champagnen skulle flöda och alla skulle vara uppsluppna och glada.

Det dök upp både kända och okända människor och vid vårt bord hamnade bla Mathias som snickrar på tv och några nyhetsuppläsare och elitidrottare. Vi hann känna lite på varandra och stämningen vid bordet var god när showen började kl 20. Fast det hade varit lite förshow innan, flera gånger faktiskt... någon som berättat om kvällen, dragit menyn, ätit en ballong, räddat brinnande grytor från köket och lite annat galet.

Showen var en enda lång kärleksbubbla med sång, musik, magi, akrobatik, komik och en massa annat. Vi hade en av våra trevligaste kvällar på länge! Visst var det avklätt och utmanande, men inte porrigt eller jobbigt - bara kul. Några av numren hade jag sett förut på Cirkus Cirkörs julbord, men det gjorde inget. Vi hade otroligt roligt och alla runt omkring verkade också ha det. Publiken drogs in väldigt mycket i showen och vårt bord var med flera gånger på olika sätt.

Det var en lång show så vi var inte hemma förrän vid midnatt och då skulle texten till artikeln skrivas så den kunde gå ut direkt i morse. Så medan Martin gick och la sej satte jag mej och jobbade och medan jag sov i morse skickade Martin ut texten i magasinet. Så går det till hos oss. Klart man vill ha ut något snabbt när man har chansen att vara först!

Den här föreställningen hade vi aldrig gått och sett om vi inte blivit bjudna. Eftersom vi inte hade vetat om den! Hade vi vetat om den så hade vi nog velat höra vad folk tyckte innan vi gick dit själva.  Därför är jag extra glad att vi fick inbjudan, för det här var verkligen en sak jag inte hade velat missa! Det här är i min ögon vårens bästa scenshow! Å därför skriver jag om det även här på bloggen, så ni ska få upp ögonen för Moulin Noir. En föreställning som jag verkligen tycker att ni ska gå och se. Ta med tjejgänget, möhippan, svensexan, jobbarkompisarna eller vilka sjutton som helst. Ät innan och ta sedan bara del av showen eller köp biljetter där även maten ingår. Gör vad ni vill, men se den!

Vi kan garantera er en småputtrig kväll med många skratt och nya bekantskaper. En enda stor kärleksbubbla  :-)